Самолетите на Фокер винаги са внасяли много приятно разнообразие в спотинга и редовните полети в София.
До колкото знам, през 80те THY са пускали Фокер-27 и Фокер-28 от Истанбул.
Моята любов към машинките на Фокер датира от края на 80те, когато Swissair получиха техните Фокер-100 (88-89та година) и веднага ги пуснаха до София.
Ако не се лъжа, полетите им бяха само в дни вторник и петък... но по това време нямаше нито една ежедневна линия към Западна Европа
Легендарната цветова схема с кафявата и черна линии под прозорците

Много интересни ми бяха и спирачките, които често можеше да се забележат в употреба при кацанията по 09:

През 95-96та Austrian започнаха да получават техните Фокер-70 и Фокер-100. Заради акцента върху честотата на полетите София беше сред най-подходящите дестинации за тези машини.
Първите Фокер-70 на Австрийците дойдоха и с нова цветова схема:

Три години след това и Малев станаха редовни тук с техните Фокер-70.
Покрай сливането на Autsrian и Tyrolean преди петнадесетина години в София често идваха цветните 70-ки на тиролците.
Като цяло Austrian бяха АВИОКОМПАНИЯТА с Фокерите в София. Около 20 години почти ежедневно (и то по няколко пъти на ден) присъствие.
В последните години имахме редовни появи и на Фокер-100 на Helvetic, които работеха по полетите на Swiss от Цюрих.
По еднократни посещения в София съм спотвал Фокер-100 на Carpatair, Montenegro Airlines и изключително атрактивния, изцяло червен Ф-100 на македонската Palair.