Поздрави на всички! С първия си пост и аз ще се опитам да дам акъл.
blazinskin, тъй като не знам къде си студент, но предполагам, че е възможно да съм минавал по твоя път, без да съм специалист по темата:
Първо, личното ми мения е, че този който ти е задал темата не прави разлика между УВД, ОВД, КВД - термините макар и близки не са равнозначни. За съжаление преподаватели, които съм срещал не правят тази разлика. (Друг е въпросът, че в България ДП РВД осъществява и трите функции). Като чета твоята тема и "примерни точки" ми се струва че случаят с преподавателя е точно такъв. "Оперативно управление" - "не по шия, а по врат" (мое мнение). Съветът ми е, ако искаш да си коректен - си ги изясни тези неща. Както са споменали колегите преди мен, можеш да започнеш от сайта на РВД. Основният документ, по който работи гражданската авиация в България е ЗГВ (може да ти е от помощ). В международен план базови по темата ти са Анекс 11 към Чикагската конвенция и "библията" на всяко РП Документ 4444 на ИКАО.

Тези два документа се прилагат и в България като наредби със същата номерация. Наредбите и закона можеш да намериш и в страницата на ГД ГВА.
Друго, четейки "структура" се сещам за проекта за разделянето на въздушното пространство на функционални блокове. България и Румъния също участват - DUNABEFAB. Това е актуален върпос и предполагам, че ако го разгледаш всички ще научат по нещо (вкл. ръководителя ти). Предполагам, че информация по този част пак има на сайтовете на РВД и ЕВРОКОНРОЛ.
Надявам се поне нещо от всичко, което изписах да те насочи и ти пожелавам да си по-търпелив занапред.