Летище Варна

Re: Летище Варна

Мнениеот Topfly » 01 Май 2014 20:52

„Летище Варна” откри нов маршрут Варна-Белград
Редовните полети по дестинацията ще се извършват на първо време три пъти в седмицата

ПР материалите са разпратени и всичко е ок :)
Topfly
супер спотър

Мнениеот Fly-zOne » 09 Май 2014 21:15

Днес Airbus A319-112 на Austrian Airlines - OS763 / AUA763N пристигащ от Виена направи
впечатляващ go around на 09 .Имах късмет едновременно да го гледам и слушам LBWN кула.
Беше на - не повече от 50тина метра ,когато РП то от кулата стресира здраво австрийците :lol:
много енергично им нареди go around чак аз се стреснах :cry:.
Не успях да чуя ,каква е причината беше много шумно точно тогава.
За късмет секунди преди да се случи това Live ATC спря да записва - не знам защо и сега го няма в Archives :-D
При втория кръг кацна без проблем отново на 09. Дали вятъра не се обърна за малко точно в този момент.
Духаше от С - СИ към 10метра.
Аватар
Fly-zOne
най-спотър

Мнениеот Big G » 30 Май 2014 18:45

Днес на л-ще Варна официално е била открита линията на Turkish airlines.
http://dnesplus.bg/(F(USgpoKjTsDD_YqfZn ... Rz8ycS2DY1))/News.aspx?n=657908
,
Started 1967.
Аватар
Big G
супер спотър

Мнениеот Fly-zOne » 30 Май 2014 21:11

Турските пилоти нещо се бяха отплеснали май :lol: Незнайно защо не успяха да снижат на време и вместо да кацнат първи преди полета от Москва /който беше след тях / - се наложи да се поразходят до Каварна за една голяма орбита.Изобщо бяха малко странни ,като ги слушах .Но пък за сметка на това им бяха организирали страхотно посрещане :D

Ето малко видео:
Аватар
Fly-zOne
най-спотър

Мнениеот Buch » 13 Авг 2014 13:03

Да вдигнем малко темата, за да е по-весело.

Никога не бях имам вземане-даване с Летище Варна през силния сезон и това, което ми се случи преди няколко дни, не знам дали е изолиран случай или не, но предвид факта , че живеем в България, ще проявя незавиден скептицизъм. Не се сещам как беше преди 3 години, когато за последно летях до/от Варна, но сега достъпът до терминалите е "организиран" (много меко казано) чрез КПП-та с бариери и съответно издаване-валидиране-плащане на билетчета. Влизам, паркирам, посрещам гостите и съотвено преди да ги натоваря хората в колата се опитвам да си валидирам и съотвенто платя билета на машината до изхода на Т2 Пристигащи. След като аз и човекът преди мен се опитахме да употребим всички възможни банкноти, с които разполагахме, но въпреки това не успяхме, решихме , че няма какво да се направи и ще плащаме някакси на изхода. Вървейки към колата, обаче виждам автомат на самия паркинг и решавам да опитам отново. Този път парите са истински сделката се осъществява. Аз от друга страна съм доволен, понеже не обичам да карам хората (с валидирани билети) да чакат, понеже не съм успял да си заверя моя билет. Товарим се , потегляме и пътуваме някъде около 20 с и таман излязли на алеята се забиваме в задръстването, което се е образувало от чакащите да излязат. За наш късмет се движим в по-бързата лента и затова след само 20 и няколко минути бяхме пред бариерата. Идва един господин, любезно ми взема билета, вкарва го в автомата и ми заявява : "2 лева такса". :shock: . Окопитвам се и заявявам категорично: "А, въпреки че ми беше трудно, успях да си платя таксата. Дадох ви вече 2 лева". Чичето (малко невъзпитно, ама да си гледа работата) очевидно раздразнен от безпардонна ми наглост почти ми се скарва: "Вие сте го платили, но трябва до 15 мин да напуснете паркинга!!!! Сега дължите 2 лв." ....

Какъв е извода?
Изодът е , че ракията ще поскъпне.

А на тези, които ще ходят на Летище Варна, един съвет. Като си валидирате билета, веднага напускайте паркинга, а не като мен - да си гледате кефа в няк'во задръстване.
Аватар
Buch
най-спотър

Мнениеот concorde » 13 Авг 2014 14:18

Извинявам се ,че пиша в тази тема . Подобна случка имах на летище Пловдив откакто паркинга вече не е безплатен и се влиза след бариера . 15 минутното безплатно влизане понякога не е достатъчно . Тръгваш на 5-тата или 10-тата минута да излизаш , но пред теб е станало задръстване , защото други по същият начин са влезли за малко и не са успели да излязат навреме . Следва плащане на таксата , но това се извършва вътре в терминала на машина , чудиш се къде да оставиш колата и бързаш да платиш , а след теб те псуват на всякакъв език . Малко трябва да се помисли по този въпрос и да се вземе някакво решение .
Аватар
concorde
супер спотър

Мнениеот DLoad » 14 Авг 2014 14:06

Много интересни случки.И първата и особено втората от Пловдив.Направо невероятно!Не мога да повярвам как е възможно да се случват такива неща в уредената ни държава.Два дни размишлявам какви мерки да се вземат.
DLoad
най-спотър

Мнениеот Пароль » 14 Авг 2014 19:50

В Пловдив е по-неприятно от Варна, тъй като в двете посоки има смо по една лента за движение, а във Варна са по 3. Освен това има караулка, но няма човек в нея, който да събира парите и да "отпушва" трафика. Пречи се и на служебни коли! Може да се заобиколи бариерата, обаче, като пред очите ми това бе направено от "Мицубиши Спейс Стар" (сравнително малка кола).
Пароль
супер спотър

Мнениеот Fly-zOne » 26 Авг 2014 09:54

Нещо интересно от вчера вечерта.Такъв заход във Варна не бях виждал до сега.
Нощуват и утре - тоест днес сутринта си заминават .Това прилича повече на вземане на решение за снижаване и заход
в последният момент, не на предварително планиран полет.Лилавата линия е 38000f

Изображение

Но по интересното според мен е от къде идва австрийската машина и случайно ли каца във Варна.

Изображение

Това в момента е най размирната част на Ирак . Какво скоростно изкачване само и то в орбита....доста са бързали май...

Интересна работа .Прослушах току що разговорите им с контрола и се оказа,че в момента в който трябваше да ги прехвърлят на Букурещ контрол те изненадващо поискаха кацане във Варна .Диспечера бе много учуден.Такова екстремно спускане не бях виждал до сега с граждански планер -на моменти достигаше -5700fpm това може би е лимита на машината .
LBSF-Control-East-Aug-25-2014-20.00-20.30.
Аватар
Fly-zOne
най-спотър

Мнениеот VS11 » 06 Сеп 2014 06:21

Полетите на Турските авиолинии ще продължат и през зимния сезон. Мисля, че първоначално обявиха само сезонен полет. Полети ще има вторник, сряда, петък и неделя, като поне неделния полет е през Констанца. Най-изненадващото е, че полет двупосочен Бостън-Варна през IST в края на ноември e $702 :shock: Комунизмът се завърна! :-)
Аватар
VS11
супер спотър

Мнениеот alex_2 » 06 Сеп 2014 09:35

Видяли са ниша и се възползват :D Друг е въпросът дали и пътниците ще се възползват, но би трябвало, предвид че единствената друга алтернатива са австрийците и то на доста дебели цени.. Май в нормална ситуация би било по-евтино да се лети от София
alex_2
супер спотър

Мнениеот Fly-zOne » 06 Сеп 2014 15:11

Малко видео от последният натоварен петък на летище Варна./ Заради бурята в Бургас. /

Аватар
Fly-zOne
най-спотър

Мнениеот amcho » 09 Окт 2014 10:39

Догодина се очаква немска "инвазия" на SunExpress Germany 8)

Според ch-aviation:

Dusseldorf – Varna eff 07MAY15 1 weekly
Frankfurt – Varna eff 07MAY15 1 weekly
Leipzig – Varna eff 02MAY15 1 weekly (2 weekly from 16JUL15 to 29AUG15)
Munich – Varna eff 30JUL15 1 weekly (until 27AUG15)
Stuttgart – Varna eff 03MAY15 1 weekly (2 weekly from 21MAY15, operating until 27SEP15)
There's always a reason to fly...

Аватар
amcho
супер спотър

Мнениеот Anto » 06 Ное 2014 08:50

За лято 2015 Thomas Cook UK ще започват полети от Манчестър до Варна на 20ти Май с А321 и от Нюкасъл до Варна от 21и Май с А320.
Anto
супер спотър

Мнениеот lzdimitar » 03 Дек 2014 15:57

От началото на Май 2015 немското подразделение на SunExpress със сезонни полети до Варна от Щутгарт, Мюнхен и Лайпциг
lzdimitar
най-спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Авиация + Авиационни новини