Провеждане на изпити за инженерни длъжности в РВД?

Официален форум на atc.bgspotters.net и форума за РВД

Провеждане на изпити за инженерни длъжности в РВД?

Мнениеот tim » 19 Фев 2017 23:20

Здравейте,

Може ли някой да даде повече информация относно подбора за инженерни длъжности свъзрани с поддръжката/работата с радарни, метеорологични, токозохранващи системи и др.
От доста време следя обявите и имам няколко въпроса:

1) Изискванията за англисйски език са В1 и В2 в зависимост от длъжността - Какво представялва изпита? тестови въпроси, писане на есе, събеседване по дадена тема...?

2) "Специализиран изпит-тест за проверка на основни знания в радиоелектрониката и компютърните науки" - може ли някакви примерни въпроси или задачи?


Ще бъда благодарен ако някой минал по тези стъпки, сподели накратко какво представлява кандидатсването през съответните етапи.

Поздрави,
tim
спотър
 
Мнения: 12
Регистриран на: 12 Дек 2016 21:09

Re: Провеждане на изпити за инженерни длъжности в РВД?

Мнениеот ADS-B » 20 Фев 2017 07:34

tim написа:1) Изискванията за англисйски език са В1 и В2 в зависимост от длъжността - Какво представялва изпита? тестови въпроси, писане на есе, събеседване по дадена тема...?

2) "Специализиран изпит-тест за проверка на основни знания в радиоелектрониката и компютърните науки" - може ли някакви примерни въпроси или задачи?


1) Има писмен и устен изпит като в университет. Писмения е от смесен тип и е за време около 2ч.. Има есе, има и примерно допълване на текст с правилни времена, глаголи, предлози и др. стандартни неща. Устния е развиване на някаква тема, каквато си изтеглиш и дискусия с изпитващите по нея.

2) Зависи много от специалността и само някой който е кандидатствал за същата може да каже подробности. Общото е , че има теоритичен и практически изпит, като теорията е тест в общия случай, а практиката наистина да свършиш поставени задачи пред комисия. Дори когато има общи изисквания като компютърните умения например, разликата в изпитите ще има, защото при някои инж. длъжности това не е най-важното, а при други се изискват много сериозни знания и опит в областта.

Подборите са от по 5 етапа от подаването на документи до последното интервю и отнемат време.
ADS-B
супер спотър
 
Мнения: 509
Регистриран на: 17 Дек 2003 11:13


Назад към Ръководство Въздушно Движение

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта