Снегът блокира Летище София (03-04JAN09)

Мнениеот Nikilaki » 06 Яну 2009 05:06

Аватар
Nikilaki
най-спотър

Мнениеот karadzhoff » 06 Яну 2009 05:49

Аватар
karadzhoff
супер спотър

Мнениеот slice » 06 Яну 2009 08:11

Аватар
slice
член на екипажа

Мнениеот Toni » 06 Яну 2009 10:38

Аватар
Toni
член на екипажа

Мнениеот ilian » 06 Яну 2009 10:43

Аватар
ilian
най-спотър

Мнениеот atzah » 06 Яну 2009 11:17

atzah
супер спотър

Мнениеот richi_air » 06 Яну 2009 11:26

От изчетеното до тук ми нахлува само една дума - ОРГАНИЗАЦИЯ!
Ако няма организация, дори и да има 50 камиона с течност за деайсинг, ако ще 100 снегорина да има, ако ще 20 Водещи коли да има, пак ще е хаос....пълен хаос.....
"Властите" на Летище София просто требява да си свършат работата, по осигуряване на техниката, персонала, обучени на персонала за съответните ситуации, съгласуването на наземния персонал и дейности с Кулата и РП-та, и ОРГАНИЗАЦИЯТА на ЦЯЛОСТНИЯ процес!!!!

Не може да убеди никой, че е невъзможно да се купят радиостанции за хората от деайсинга, и гогато те решат, че приключват с даден самолет след около 5-10 мин, да съобщават на Кулата да пускат следващия поред към площадките, с което да се осигури, след почистване на полосата рано сутрин при много ниски температури, да се вдигнат или приемат макс брой самолети за прозореца от 10-15 минки, за които стана дума малко по-горе!

НЕ съм специалист в авиациата...занимавал съм се с поръчка и доставка на стоки за голяма вериага магизини. Работа ми беше да поръчам правилния брой стоки, правилното количество от тях, за съответния сезон, съобразено със съответното време за доставка. Съобразнеи с пътна обстановка в страната и чужбина...В работата ми влизаше дори чистенето на площадката за приемане на стоките, за да могат да се свалят и опишат стоките, преди да влязат в магазина и в системата данни, КОЕТО НЕ Е МОЯ РАБОТА!!! И имам представа колко е сложно или не, осигуряването на ОРГАНИЗАЦИЯ в цялостния процес....и ако искаш да си свършиш работат, че трябва да правиш и неща ,за които не си отговорен пряко или косвено. Ето защо, "Властите" на Летището, трябва да направят всичко възможно и не възможно, за да организират процесите в съответните сезони, ситуации и периоди, а не да "заравят главата в снега"!
За мравчиците на пода ми е ясна ситуациата до болка - наред с всичките глупости и мравчица съм бил, зада вървят нещата добре!

П.С.
Май пак заваля.....успех на колегите от назаемния, РВД, и на пътниците, че май ужасът се връща.....за съжаление....
richi_air
спотър

Мнениеот Георги Николов » 06 Яну 2009 11:39

Ето една добра реклама за България!:roll:

Испанци бедстват на летище “София“
06 януари 2009
Повече от 100 испанци останаха блокирани на летище София, след като полета им до Мадрид бе отменен в събота заради силния снеговалеж в края на седмицата, съобщава испанското информационно издание “Консумер”.
По-голямата част от пътниците са били семейства с деца, дошли в българските ски-курорти за празниците.
Нискотарифната компания, с която испанците пътували, отказала да ги настани в хотел, въпреки че на сайта си обещава да ги транспортира на летището и да осигури престоя им при извънредни обстоятелства.
Испанците са споделили, че не са получили никаква помощ нито от компанията-превозвач, нито от служителите на летището, и всеки е бил оставен да се оправя както може, без оглед на това, че сред пътниците е имало и бебета. :roll:
Аватар
Георги Николов
супер спотър

Мнениеот del5 » 06 Яну 2009 12:05

Само едно мнение по темата.

Тук беше споменат и Великият Артър Хейли. Преди да напише своите бестселъри, човекът прекарал доста от времето си там, на място. Видял с очите си кое как става и как не става.
Честно казано, предвид нивото на журналистите, които винаги разбират от всичко, ми е малко трудно да си представя следната сцена:

"-Г-н Редактор, ще пусна един материал за Летище София. Колко колонки ще ми дадеш?
-И какво толкова ще пишеш?
-Ами ще ида при хората, които работят там. Ще остана при тях един месец. Ще видя какво работят, как го правят. Кое върви и кое не. Какви са им проблемите, каква им е иерархията. Кой е виновен и кой просто си изпълнява инструкциите. Изобщо всичко, за да получа една по-пълна картина за това как работи едно летище. "

За съжаление тази вероятност е просто утопия.

По скоро ще се получи това:
"-Шефе, това ще го вмъкнем ли?
-Какво е това?
-За летището по време на снеговалежа.
-Кой ще интервюираш?
-Разбира се шефа на летището, все пак той е най компетентният. Ще направи разследване и после ще побликуваме резултата.
-Добре ама накрая кой ще излезе виновен?
-Как кой? Разбира се бачкерите на перона и преките им началници. Той не би посочил друг. Пък и няма да си разваляме отношенята с шефовете, после кой ще ни пусне на ВИП-а."

За съжаление във всяка иерархия, чистките започват от долу на горе. За да може да мине време и да оцелеят колкото се може повече хора!
Виновният е винаги някъде там долу. Може би чистачката, че не е измела перона.

Хипотетично, ако все пак се намери идеалният журналист, г-н ШЕФА най-много да го сложат на по-отговорна длъжност. (виж Летище Пловдив). Да му е честито!

ПОЗДРАВИ! И прощавайте за дългата реч.
:D :D
Последна промяна del5 на 07 Яну 2009 10:35, променена общо 1 път
del5
спотър

Мнениеот tien787 » 06 Яну 2009 12:15

повечето от пишещите тук силно се интересуват от развитието на авиацията у нас, но ми се струва, че темата се напълни с импулсивни и може бе не съвсем обмислени реакции. чудя се какво ли щеше за се изпише ако летището просто беше затворило, примерно за 24 часа. :roll:
истината е, че всеки гледа на проблема от собствената си камбанария и си има собствено разбиране за "нормална" работа. със сигурност и едните и другите имат право, но само до накъде.
надявам се управителите на летището да са проумели, че всяка монета има две страни и да се поучат от опита им от последните дни. ако го направят, нещата ще се променят към по-добро без значение какви са моментните оплаквания от наша страна и как ги изразяваме. ако ли пък не, дори и революция да вдигнем едва ли нещо ще се промени. :lol:

така че изпуснете парата, вдъхнете дълбоко и насочете енергията си към нещата, които зависят от собствените ви усилия, а не от виждането и желанието на други хора. :wink:
Аватар
tien787
по-спотър

Мнениеот Делян » 06 Яну 2009 12:33

Аз също забелязах че доста хора недоволстват без да пресмятат че снеговалежа забавя всеки полет с половин един час. Преди няколко дни имаше подобен снеговалеж на JFK и те просто затвориха за няколко часа. Представете си едно от най-големите летища в света затваря.
Просто всеки си гледа от неговата си гледна точка. Естествено че ако си пътник ще искаш да излетиш на време а не с 3 часа закъснение. И разбира се ако работиш на летището всичкия този снеговалеж ще забави работата ти. Аз до колкото слушах само de-icing отнемаше 20-30 минути.
На JFK едно излитане през лятото е задължително с час, час и половина по-късно от обявеното. За зимата-да не говориме!
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот LZ-EZY » 06 Яну 2009 13:26

Аз пак ще кажа, че най-големия проблем е, че правят хората на идиоти с медийната си кампания : "Няма проблеми!" Едва ли не летището си е работило съвсем нормално! :evil:
Аватар
LZ-EZY
супер спотър

Мнениеот an24 » 06 Яну 2009 14:07

an24
спотър

Мнениеот atzah » 06 Яну 2009 14:18

atzah
супер спотър

Мнениеот Q23 » 06 Яну 2009 14:43

Е много ми е гот!
А на вас?