от europeandj » 26 Яну 2013 12:43
И на мен не ми харесват терминалите, но се радвам, че все пак се предприе тази стъпка и вече почти е факт.
Намирам доста недостатъци. Може би трябваше да разделят потока на две нива, защото през лятото реално летищата са по-натоварени от Софийското (особено Бургас - повече от двукратно), а по отношение на дизайна нещо от сорта на летище Пловдив нямаше да е лоша идея. Иначе за ръкави - и на мен ми се ще по 2 ръкава да имаше, та зимата да не разкарват хората по перона, но е явно, че нямаше да бъде икономически оправдано да се правят ръкави. Ама все пак си мисля, че през Юли-Август в Бургас капацитета на Т2 няма да е достатъчен, тъй като по мои виждания Юли и Август пътникопотокът ще бъде може би повече от 1.5млн. пътници.
Впрочем преди да започнат имаше по няколко проекта и за двете летища, които бяха по-добри със сигурност, пък и вижда ми се глупаво терминалите да са еднакви, това лично на мен ми напомня на комунизма, когато всичко се е строяло 1:1 (пример ЖП гарите - има десетки гари, които се различават една от друга само по табелата; друг пример са жилищните блокове).
Разбира се пак казвам, че въпреки всичко аз лично се радвам, че ще има нещо ново по морските ни летища, което със сигурност ще направи впечатление на туристите, особено на редовните, които знаят как изглеждат старите терминали.
И тук за пореден път идва въпросът, някой има ли идея дали през лятото ще работят и старите терминали?