Днес бях на FEAST 2, хубавото е, че вече казват резултатите веднага след самия тест, та поне хората да могат да си планират следващи (евентуално) етапи.
И двете части на FEAST изискват доста концентрация и те изтощават емоционално, както предполагам и самата работа. Аз доста рових из нета, за да проверя в какво точно ще се състои втората част (DART), но в крайна сметка няма никакво значение дали знаеш или не - уменията, които се изискват за да се премине тази част успешно са строго специфични и не виждам как могат да се научат. Хубавото е. че всичко е обяснено и преди действителната изпитна част, има упражнения, за да сте сигурни, че разбирате какво се изисква от вас.
Аз завърших със задачата последен от осемте човека, които бяха в моята група и ми направи впечатление, че първият готов се справи почти 40 минути по-бързо от мен. Не знам дали скоростта е от толкова голямо значение за преминаване на самия тест, но е факт, че човекът е успял да си навигира самолетите доста по-бързо от мен и премина в следващия кръг, за разлика от мен.
По мое мнение, единствената подготовка, единственият фактор, който е малко или много в ръцете на кандидатстващите е английският език - за останалото - или ставащ, или не.
Успех на всички бъдещи кандидати и не се обезкуражавайте, ако не успеете - това просто означава, че най-вероятно е нямало да се справите добре с изискванията, които работата предпоставя. Аз не бих се обидил, ако ми кажат, че не ставам за дърводелец или кожухар, защото чисто и просто си е така. С тази малка разлика, че за занаят може и да може да се тренирам, но за пространствено мислене, вектори и т.н. ...няма как.
Успех на всички бъдещи РП-та и благодаря, че ни транспортирате безопасно!