Най после след 20 дневно лутане и чудене антената е забита окончателно

Повече не я местя ако ще земята да се разцепи
То бе голямо наместване .Ако щете вярвайте 1метър има значение.Слагам я от едната страна на двора - хваща по добре Бургас / Варна започва да шуми / и обратното в другия край Варна е по добре а Бургас шуми. И какво ми роди главата - сложих я по средата
Тоест с един куршум зайците не станаха 2 ,а станаха 6

. Ето я нашата небесна пушка или по скоро прилича на картечница

Снимката е малко стара . Сега имаме вече - нова алуминиева мачта ,гръмозащита,RG8-213 и доста преходници - голям тормоз с този дебел кабел.В крайна сметка получихме звук и то не лош от кула и подход Варна , кула и подход Бургас,София контрол ср. и източен сектор.Единствено от самолетите на земята понякога не се чува мн. добре , но да кажа само,че приемника е на около 70 км от летище Бургас и на 20тина от Варна.
Първоначалната идея беше да предаваме само Варна и Контрол изток, но ще се пробваме и за Бургас - щом няма бургазлии ентусиасти
Ако Стефан успее да предава кула Варна и подход ,а аз останалото ще е добре.Защото иначе става мазало, дори само да оставя Варна и Бургас ,а контрола да го спра. Според мен ще стане една какафония - слушаш един ,включва се втори ,трети пети...........и накрая нищо не си слушал.Дайте мнения и съвети .Ще са от полза.Към LiveAtc сме пуснали заявка за LBWN кула,подход и контрол изток.
С Dave разменихме няколко имейла относно някой технически подробности .
Стефан в момента прави разни джаджи - той е по компютърната част. Аз заминавам за малко в чужбина - да набера малко летателни часове

ще се върна към края на месеца .Мисля ,че до тогава нашият гений Стефан ще е готов.В момента се тества и Варненския радар ,който работи все по добре и до края на месеца сигурно SU27 ще го пусне в бг радар.Пишете какво да правим с Бургас.