Провокирана съм от темата "ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори" да споделя мое мнение относно кандидатстването в РВД за длъжности, различни от "Ръководител полети". Не отварям нова тема, мисля, че и тази е подходяща като заглавие.
Преди няколко години кандидатсвах през сайта на РВД, където е предоставена следната възможност:
"Уважаеми посетители,
ДП РВД поддържа база данни с потенциални кандидати за работа. При проявен интерес от Ваша страна, можете да изпратите актуална автобиография по образец на
recruitment@bulatsa.com на вниманието на дирекция "Човешки ресурси"."
http://www.bulatsa.com/%D0%B8%D0%BD%D1% ... 1%80%D0%B8Бях готова да работя каквото и да е, без особени претенции за заплата и т.н. само и само да съм близо до летището и да съм в тази област.
Изпратих си CV -то на посочения имейл, но естествено нямаше никаква обратна връзка. Би трябвало поне някакъв стандартен имейл да се върне, като например - "Благодарим ви за интереса и т.н..., ще ви имаме предвид..."
Сигурна съм, че там работят умни хора и при възможност ще обърнат внимание и на моето изказване. Т.е. препоръката ми е като уважаваща себе си компания (предприятие) да има обратна връзка и да се разглеждат и тези имейли, още повече, след като официално е представен на сайта като начин на кандидатстване.