On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот Dreamliner » 15 Апр 2013 23:32

On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Привет, спотъри!
Само няколко месеца след последното ми включване в тази част на форума, отново имам шанса да ви пиша за мое пътуване. Този път дестинацията е Франция. Още в осми клас учех френски, но после спрях поради липса на време и не съм имал време да напредвам значително. Но за мен Франция винаги е била мечтана дестинация, до която все не съм се добирал. С наближаването на пролетта ми беше отправено предложение, на което не можех да откажа, а очевидно то е пътуване до Франция. Купих бързо билети за същите полети преди да съм изтървал и затръпнах в очакване на датата на заминаването ни. Билетите струваха 260€ два месеца преди полета, което преди две години бих намерил за неприемливо, но това е положението в днешни дни. А и все пак бях обвързан с полетите на приятелите ми, иначе имаше и LH/OS за около 200-220€… Но все пак си го има и бонуса че първи полет с AF, така че всичко беше супер за мен… Ето ни го полетния график:

Saturday March 30, 2013 AF 2487
From: Sofia SOF, 15:00
To: Paris – Charles de Gaulle 2E CDG, 17:00
Flight time: 3:00
Equipment: Airbus A319

Saturday April 6, 2013 AF 1788
From: Paris – Charles de Gaulle 2E CDG, 12:35
To: Sofia SOF, 16:20
Flight time: 2:45
Equipment: Airbus A321

Като малък бонус е полетът с А321 на AF, който никога не съм засичал в София, и макар да съм летял на него и да съм осъзнал, че не е никак различен от другите от семейството А320, все пак представлява известен интерес.

Та на уречената дата се срещнахме на летището за да заминем за Франция. Още на check-in малка изненада: бордната карта е задължително или от автоматите или от принтера вкъщи, картонът се пести! :) Няма много опашка и бързо си даваме багажа, разделям се с нашите и се отправяме нагоре по ескалаторите и към секюрити. Този път минава без никаква опашка и много бързо и скоро вече сме в стерилната зона, където се отдавам на малко спотинг на обичайните заподозрени, а именно: LH
Изображение
IMG_7956 by yavcho, on Flickr

FB(B) & FBF
Изображение
IMG_7957 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_7959 by yavcho, on Flickr

На нашия гейт B9 вече беше паркиран F-GRHY, Airbus A319-111 с първи полет на 25/10/2001 което го прави един от по-новите самолети от този тип за компанията и 1616-тия произведен от семейството А320. Още е в старата окраска, за жалост, но пак си го бива. :)

Изображение
IMG_7961 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_7962 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_7965 by yavcho, on Flickr

За моя изненада бордингът почна точно по разписание в 14:30, без много опашки и доста експедитивно. Оглеждаме се, не му мислим много и се натоварваме в самолета по ръкава.

Saturday March 30, 2013 AF 2487
From:
Sofia SOF, 15:00
To: Paris – Charles de Gaulle 2E CDG, 17:00
Flight time: 3:00
Equipment: Airbus A319-111 / F-GRHY; c/n 1616
Gate: B9 Seat: 22F

Изображение

Още на вратата сме посрещнати от любезния екипаж, бързо стигам до мястото си което е на предпоследния ред. За първи път пътувам сам на място, моите приятели не можаха да се възползват от seat selection тъй като бяха с билети купени от FB. Една стюардеса минава с един ръчен брояч и натиска веднъж за всеки пътник, явно за да се увери че всички са на борда. Не след дълго се включва единия стюард и съобщава че полетът ще е около 2:45 днес и че е prévu complet, тоест на 100% пълен. До мен седи млада французойка, която чете списание от типа на Bravo и макар че не е много в настроение за разговор, отвръща на няколкото ми опита да приложа знания по френски :D В AF съобщенията между екипажа са natturellement на френски. Казват си дори съобщение за активиране на надуваемите пързалки на вратите. («Armement des toboggans, vérification des portes opposées ») Скоро следва push back, startup, safety demo. Едно бебе вече реве а единия стюард отива и почва да му тананика импровизирана песничка, в която се повтаря “On y va!”, комбинирано с идиотска физиономия, която никак не успокоява бебето но развеселява всички наблюдаващи. После рулираме към 09 за излитане.

Изображение
IMG_7969 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_7970 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_7971 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_7974 by yavcho, on Flickr

Плавно ускоряваме по пистата и след дълъг take-off roll се издигаме в облаците над София, където прелетяхме през доста турбуленции преди да излезем над облаците. Стръмен завой наляво за курс на запад. Скоро след излитане, екипажът съобщава че целия полет ще е турбулентен и че се препоръчва да не разкопчаваме коланите.

Кремиковци:
Изображение
IMG_7980 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_7984 by yavcho, on Flickr
Изображение
IMG_7986 by yavcho, on Flickr

Скоро почва и service-а. Екипажът е невероятен, стюардите се бъзикат тук и там, закачат се с всеки и правят получаването на сандвичите цяло преживяване :D Когато някой кимне, единия казваше неотменно с тон на добродушна шега:„извинете госпожо, във Франция това значи да, а вие ми го правите и казвате не”. Определено такива стюарди не съм очаквал в AF, а по-скоро в Ryanair :) Давам им абсолютно 10/10, напълниха ми душата. Когато поръчах бяло вино ми сипаха да дегустирам преди да ми го сервират а междувременно ме питаха случайно дали не съм от Квебек. След всяка следваща напитка ми се предлагаше по още нещо („А минерална вода?...Кафе или чай желаете ли? Айде де, сега ви е момента, изпразнете ги тея колички”). И така се оказах с три напитки и сандвич по избор (пуешко или fromage, от които избрах пуешко)

Изображение
IMG_7993 by yavcho, on Flickr

Междувременно, навън е, както каза пилота, couvert (overcast). Нямаше никаква пролука, плътни облаци по целия маршрут. По думите на пилота, летим над Сърбия, Хърватска, Словения, Швейцария и Франция, но нищо не се види…

Изображение
IMG_7998 by yavcho, on Flickr

Вече над Франция, остър завой и снижение към CDG

Изображение
IMG_8003 by yavcho, on Flickr

Прелитаме над Париж, където е боза от смог. В маранята се виждат бегло пистите на CDG, а след малко и на Le Bourget. Завиваме остро надясно и излизаме на подхода към 8R като междувременно влизаме в маранята над Париж

Изображение
IMG_8005 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8013 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8021 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8022 by yavcho, on Flickr

Кацаме меко на полосата и с доста резки спирачки бързо се изнасяме от пистата, вяло ръкопляскане, но все пак го има, за разлика от на LH/OS. Ето и видео:

Air France A319-111 landing at Paris Charles de Gaulle
http://www.youtube.com/watch?v=j_c_FhkcJV4


Рулираме покрай новия сателит M към 2Е, главно зает от птици като тез два Boeing 777

Изображение
IMG_8024 by yavcho, on Flickr

Скоро излизаме на L сателита, където има други малки самолети на AF и паркираме на един от ръкавите, като се чува “Dernier virage” по интеркома и сигнал за деактивиране на пързалките. Бавно се изнизваме от самолета и се натоварваме на автоматичното влакче към основната сграда на 2E

Изображение
IMG_8027 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8029 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8030 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8031 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8032 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8033 by yavcho, on Flickr

Останах с великолепни впечатления от екипажа… Но важното беше, че тепърва предстоеше цяла седмица, в която посетихме Нормандия и Па дьо Кале на брега на Атлантическия океан и прекарахме 4 дни в Париж. Много впечатления и наистина харесах Франция. Само няколко съвета: (1) Ходете през май/юни и нататък, защото през април случихме на 5-10 градусови температури и остър студен вятър и въпреки частичното слънце, можеше да е по-добре в това отношение. (2) Отделете повечко време на Париж, човек остава с много бегли впечатления дори при 4 прекарани дни. (3) Да, не си спестявайте Лувъра, Orsay, Версай или дори центъра Помпиду, но прекарайте повечето си време в разходки и оставете музеите като план Б в случай че вали особено ако имате малко време. Истинския Париж според мен е по улиците. (4) Париж не е само блясък, даже напротив, доста е мръсен, задушен, а метрото е просто апокалиптично. Дори тези аспекти имат своя чар, ако сте настроени така; не очаквайте само лъскави витрини и европейска чистота, защото ще сте разочаровани;

Като цяло останах с желанието за още дори след 7 дни. Храната, хората, улиците, абсолютно всичко, дори дрънчащото метро ми липсват. Ето няколко кадъра (почти) без коментар :)

Trouville-sur-Mer
Изображение
IMG_8077 by yavcho, on Flickr

Honfleur
Изображение
IMG_8128 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8152 by yavcho, on Flickr

Étretat, забележителност подобаващо уважена от импресионистите, но на живо е по-хубава от платната в Orsay

Изображение
IMG_8184 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8230 by yavcho, on Flickr

и малко Париж

Изображение
IMG_8256 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8258 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8272 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8285 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8295 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8297 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8310 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8472 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8546 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8588 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8593 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8600 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8601 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8678 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8711 by yavcho, on Flickr

Но за жалост, краят е неизбежен. На шести станахме рано и се отправихме към летището с RER-а. Макар че си оставихме солидни 2 часа преди полета, накрая пак беше напечено и наистина разбрах защо CDG е толкова мразено летище. Докато 2F e за Шенгенските полети на AF, 2E с основните гейтове K и сателитите L и M e най-големия и разстлания терминал на CDG. Опашките са огромни, само check-in отне час. И тук е на задължителни две стъпки с печатане на картата от машина но поне е на картон :D Но като цяло, тълпи от хора които не могат да си отпечатат картите, развалени автомати и всякакви екстри, плюс огромни опашки за baggage drop-off, където в последния момент хора се сещат че нещо го искат в ръчния и лежерно започват да преопаковат и подреждат пред самото гише. Опашка и на митницата и после се качваме на влакчето за L сателита. То обаче решава да не спре там по каквато и да е причина и хвърля в смут половината пътници. На M ни упътват към друго влакче обратно към L. Навсякъде има някой която ръчно те насочва като му кажеш дестинацията си, мани ги ти баркодовете. Точно в часа за бординг триумфално минаваме security и отиваме на L25 за да открием че полетът ще закъснее с 20 минути :D. Много хора, опашка и нещо, но по някое време се качваме по ръкава. Ето малко спотинг, главно и само AF

Изображение
IMG_8747 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8749 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8751 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8757 by yavcho, on Flickr

Интериорът е хубав, но заради пълната нефункционалност и неорганизираност леко ме загубиха от CDG. Трансфери особено между 2F и 2Е сигурно са си лудница

Изображение
IMG_8759 by yavcho, on Flickr

На L25 ни чака F-GTAT, по-нов от този на идване и А321, първи полет 25/03/2008 и сериен номер 3441, но и той също в старата окраска

Изображение
IMG_8754 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8756 by yavcho, on Flickr

Saturday April 6, 2013 AF 1788
From:
Paris – Charles de Gaulle 2E CDG, 12:35
To: Sofia SOF, 16:20
Flight time: 2:45
Equipment: Airbus A321-211 / F-GTAT; c/n 3441
Gate: L25 Seat: 26A

Изображение

Изображение
IMG_8761 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8762 by yavcho, on Flickr

Бордингът протича бавно. Екипажът пак е любезен, но в пъти по-служебен от този на идване, но пък се състои от петима, от които единия прилича много на Кръстю Лафазанов :D Моето място пак е зад крилото и пак самостоятелно, приятелите ми са назад на последните редове. Седя до двойка българи, с които не говорих много. С доста закъснение потеглихме от изхода, армирахме тобоганите и зарулирахме към 8L.

Изображение
IMG_8763 by yavcho, on Flickr

След няколко години, осъзнах че въпреки първоначалната ми реакция, все пак опашките на новата окраска са по-ефектни

Изображение
IMG_8764 by yavcho, on Flickr

Забележете, pull back на един от задните колесници, това за първи път го виждам аз поне :)
Изображение
IMG_8768 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8770 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8771 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8772 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8773 by yavcho, on Flickr

Последва скоростно излитане от 8L и бързо влизане в облаците над Париж

Air France A321-211 take-off from Paris Charles de Gaulle
http://www.youtube.com/watch?v=vL7tyfiVrtI


Последен поглед към земята и аu revoir на Франция за идните месеци. Дано скоро се върна! :)

Изображение
IMG_8775 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8776 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8777 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8783 by yavcho, on Flickr

Макар че както вече казах, екипажът беше по-служебен в любезността си, този път решиха да ни изненадат с истинско ядене – сьомга с кускус или елда. Последно ядох истински с British през 2009г. Малко ми върна надеждата, но при BA беше една идея по-друго. Но останах доволен, такива неща вече се виждат рядко.

Изображение
IMG_8787 by yavcho, on Flickr

За да е пълен момента, облачността се разкъса достатъчно за да позволи да надникнем върху снежните Алпи :)

Изображение
IMG_8792 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8794 by yavcho, on Flickr

Ne pas marcher à l’extérieur de l’encadrement – не бях го виждал на други езици освен английски, но все пак Франция…
Изображение
IMG_8803 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8804 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8808 by yavcho, on Flickr

Доста турбуленции при сснижение, облачността се поразкъса и видяхме Сърбия и дори съвсем ясно цялото Софийско поле. Някак си приятен завършек след два полета без почти никаква видимост към земята :)

Изображение
IMG_8812 by yavcho, on Flickr

Стръмно
Изображение
IMG_8814 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8818 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8824 by yavcho, on Flickr

Дългата сянка на А321
Изображение
IMG_8825 by yavcho, on Flickr

Доброславци
Изображение
IMG_8826 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8829 by yavcho, on Flickr

Прелитаме над летището за заход по 27-ма. Някъде по средата виждам захождащия на финал А319 на Air Berlin.

Изображение
IMG_8833 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8835 by yavcho, on Flickr

Иии финал
Изображение
IMG_8846 by yavcho, on Flickr

Кацаме меко на 27-ма, малко повече ръкопляскания, рязко спиране и след това по-плавно намаляване на скоростта. Излизаме от пистата по C след доста хубаво кацане :)

Air France A321-211 landing at Sofia Int'l
http://www.youtube.com/watch?v=rtlfKphh0uc


В далечината Qatar рулира към 27
Изображение
IMG_8848 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8849 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8855 by yavcho, on Flickr

Dernier virage, désarmement des toboggans, vérification des portes opposées и паркираме на А1. Изнизваме се бавно от самолета, казваме си au revoir и към митницата и багажите

Изображение
IMG_8857 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8859 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8860 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8861 by yavcho, on Flickr

Изображение
IMG_8862 by yavcho, on Flickr

Вече пълнолетен, се възползвам от автоматите за минаване на границите и избягвам бавната опашка от явно традиционалисти, които не приемат новата технология. :D Взимам си куфара и право у дома, където са ми сготвили баница (не можем да се отречем от табиета! :-D ) и ме чакат с нетърпение.

Благодаря на всеки, който е изчел дотук! Постарах се доста и с удоволствие очаквам вашите въпроси и коментари :) Препоръчвам АF, точни са като цяло, но както казах, CDG е истински кошмар. Желая ви много хубави пролет и лято, изпълнени с полети. Ще ви пиша пак в този форум лятото, когато възнамерявам пак да отскоча до Германия на младежки лагер!

Поздрави
Dreamliner :smt024
Аватар
Dreamliner
супер спотър
 
Мнения: 1130
Регистриран на: 13 Авг 2007 11:59
Местоположение: SOF/LBSF Летище София

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот makler » 16 Апр 2013 00:18

Просто страхотно!!!!!! Искам още такива блогове!
Изображение
Аватар
makler
супер спотър
 
Мнения: 1134
Регистриран на: 20 Фев 2006 00:01

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот takeoff » 16 Апр 2013 08:17

Браво ! Поздравления !!!! Благодарим за споделянето :D :D
Изображение
Аватар
takeoff
най-спотър
 
Мнения: 299
Регистриран на: 02 Юни 2009 21:20
Местоположение: Sofia

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот Nine » 16 Апр 2013 09:00

Красота, красота! Много харесвам твоите трип рипорти :D
Изображение
Аватар
Nine
супер спотър
 
Мнения: 892
Регистриран на: 22 Окт 2008 12:14

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот Freak » 16 Апр 2013 10:33

Dreamliner написа:Само няколко съвета: (1) Ходете през май/юни и нататък, защото през април случихме на 5-10 градусови температури и остър студен вятър и въпреки частичното слънце, можеше да е по-добре в това отношение. (2) Отделете повечко време на Париж, човек остава с много бегли впечатления дори при 4 прекарани дни. (3) Да, не си спестявайте Лувъра, Orsay, Версай или дори центъра Помпиду, но прекарайте повечето си време в разходки и оставете музеите като план Б в случай че вали особено ако имате малко време. Истинския Париж според мен е по улиците. (4) Париж не е само блясък, даже напротив, доста е мръсен, задушен, а метрото е просто апокалиптично. Дори тези аспекти имат своя чар, ако сте настроени така; не очаквайте само лъскави витрини и европейска чистота, защото ще сте разочаровани;


Париж е гаден град от гледна точка на климата. Там традиционно си духа. Миналата година отидох точно средата на юни на гости на познат, който живее в къща с двор в предградие на Париж и си беше направил беседка и ... веднъж не можахме да седнем на отрито. Максималната температура през деня беше 15 градуса, но все пак поне нямаше мъгла.

А като гледам снимките на Монмартър, явно пътят из квартала е един :D същите места.
Freak
най-спотър
 
Мнения: 289
Регистриран на: 30 Окт 2006 16:05

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот akair » 16 Апр 2013 11:37

Браво! Страхотен ТР! Пожелавам ти да се върнеш там. :D
Аватар
akair
супер спотър
 
Мнения: 1204
Регистриран на: 16 Авг 2009 18:50

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот autom8 » 16 Апр 2013 22:39

Много вярно си уцелил нагласата, с която си тръгнал към Франция, и конкретно Париж. Желая ти навсякъде, където ходиш, да подхождаш по този начин, и така никога да не бъдеш разочарован. :)
Много увелкателен ТР, изчетох го на един дъх.

П.П. Имам същата снимка на Сакре Кьор. Може и от същото място да съм я снимал :D
autom8
супер спотър
 
Мнения: 684
Регистриран на: 25 Май 2012 07:24

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот niki_m » 17 Апр 2013 14:08

Прекрасен трип-рипорт.
Тъй като съм отявлен фен на Шарл де Гол, то надявам се си съгласен, че атмосферата която предлага това летище, е несравнима във всяко едно отношение с други летища. ШдГ си е ШдГ и всеки един миг прекаран на него се помни. Колкото до АФ - често съм летял с тях и съм с добри впечатления също. Поздрави и Мерси за рипорта.
Аватар
niki_m
супер спотър
 
Мнения: 1770
Регистриран на: 22 Апр 2010 23:08
Местоположение: Burgas

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот Dreamliner » 17 Апр 2013 19:11

Мерси, makler, takeoff, Nine!

Freak написа:Париж е гаден град от гледна точка на климата. Там традиционно си духа. Миналата година отидох точно средата на юни на гости на познат, който живее в къща с двор в предградие на Париж и си беше направил беседка и ... веднъж не можахме да седнем на отрито. Максималната температура през деня беше 15 градуса, но все пак поне нямаше мъгла.

А като гледам снимките на Монмартър, явно пътят из квартала е един :D същите места.

Да, не съм учуден, в тази равнина студен вятър явно не липсва :) Иначе ние доста бегло се разходихме из Монмартър, исках да кривнем и в малките улички но така или иначе нямахме време. Честно казано беше такава тарапана от туристи особено около Place du Tertre, че някак си останах със смесени впечатления, другия път повече.

Мерси, akair, дано! :)

autom8 написа:Много вярно си уцелил нагласата, с която си тръгнал към Франция, и конкретно Париж. Желая ти навсякъде, където ходиш, да подхождаш по този начин, и така никога да не бъдеш разочарован. :)
Много увелкателен ТР, изчетох го на един дъх.

П.П. Имам същата снимка на Сакре Кьор. Може и от същото място да съм я снимал :D

Мерси! Истината е, че обичам да пътувам и винаги оценявам и плюсовете и минусите на всяко място като част от преживяването. Макар че се считам за широко скроен човек, честно казано получих лек културен шок в първия момент :-D . Но истината е че специално в Париж е хубаво да сведеш очакванията до минимум, защото е толкова пословично известен, че лесно можеш да останеш разочарован :)

niki_m написа:Прекрасен трип-рипорт.
Тъй като съм отявлен фен на Шарл де Гол, то надявам се си съгласен, че атмосферата която предлага това летище, е несравнима във всяко едно отношение с други летища. ШдГ си е ШдГ и всеки един миг прекаран на него се помни. Колкото до АФ - често съм летял с тях и съм с добри впечатления също. Поздрави и Мерси за рипорта.

Мерси! Както написах и на autom8, всъщност за мен всеки аспект от пътуването си е незаменима част от цялото и дори да съм изразил оплакване, споменът за случките на CDG също мe изпълва с приятни чувства. Да, харесват ми интериорите и оживеността на CDG и в никакъв случай не бих го отбягвал в бъдеще, просто от практична гледна точка бих си оставял повечко време, особено за трансфер :)
Аватар
Dreamliner
супер спотър
 
Мнения: 1130
Регистриран на: 13 Авг 2007 11:59
Местоположение: SOF/LBSF Летище София

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот autom8 » 17 Апр 2013 20:40

Dreamliner написа: Да, не съм учуден, в тази равнина студен вятър явно не липсва :)

Е, нали си чувал лафа "Парижки вятър", че даже и такава дамска прическа имаше преди време ;) Те тези приказки явно не са случайно възникнали.
autom8
супер спотър
 
Мнения: 684
Регистриран на: 25 Май 2012 07:24

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот EVGENI737 » 19 Апр 2013 21:02

страхотно блогче , беше ми интересно, определено
EVGENI737
Аватар
EVGENI737
спотър
 
Мнения: 71
Регистриран на: 24 Апр 2012 17:26
Местоположение: София

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот tonik » 20 Апр 2013 00:07

Подробен и интересен рипорт, с много хубави снимки! Браво, поздравления! ;)

Иначе за Париж - ами не знам кога е най-подходящото време за посещение, аз бях в края на месец май 2012 г. и такъв порой придружен с ураганен вятър ме обрули, че още ме побиват тръпки... :?
Последна промяна tonik на 20 Апр 2013 12:38, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
tonik
по-спотър
 
Мнения: 159
Регистриран на: 25 Фев 2011 17:22

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот fokker100 » 20 Апр 2013 08:53

аз пък бях в париж околс 20-25 август... умряхме от жега, едно ти ми слънце се облещило на небето и сипе огън и жупел, никакъв ветрец не подухва, и беше доста изморително при голямото обикаляне и ходене, което този град изисква...
fokker100
спотър
 
Мнения: 55
Регистриран на: 13 Яну 2013 12:23

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот LZB123 » 21 Апр 2013 18:34

Благодарности за блога! Пълен със снимки и много приятен за четене! Етръта и Онфльор (фр.) са места с типична френска култура и със сигурност си имал невероятно преживяване! Иначе за посещение мисля, че юни и септември месец са най-подходящи за разходка на открито, въпреки че през цялата година е доста различно :)
Изображение

AN24/AT43/A319/A320/A321/A332/B462/B463/B712/B733/B734/B735/B738/B744/E190/RJ85/SU95/T134/T154

Снимките ми в BGspotters, Airliners, JetPhotos
Аватар
LZB123
супер спотър
 
Мнения: 901
Регистриран на: 21 Май 2008 19:55
Местоположение: Toulouse - Blagnac (TLS / LFBO), France

Re: On y va! Пролетен отскок до Франция с AF

Мнениеот Dreamliner » 22 Апр 2013 18:31

Мерси, Евгени и tonik :)

@tonik & fokker100: явно че много зависи и е на късмет какво време ще случиш, но като че ли септември звучи добре...

LZB123 написа:Благодарности за блога! Пълен със снимки и много приятен за четене! Етръта и Онфльор (фр.) са места с типична френска култура и със сигурност си имал невероятно преживяване! Иначе за посещение мисля, че юни и септември месец са най-подходящи за разходка на открито, въпреки че през цялата година е доста различно :)

Благодарско! Определено много препоръчвам Нормандия, а освен Honfleur и Étretat исках да посетиме и Mont Saint-Michel, но това остана за друг път... Наистина оцених Франция, мотивирах се да подобря френския си и да се върна там някой ден, по възможност скоро :-D
Аватар
Dreamliner
супер спотър
 
Мнения: 1130
Регистриран на: 13 Авг 2007 11:59
Местоположение: SOF/LBSF Летище София


Назад към Авиационни блогове и Trip Reports

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron