Да вдигнем малко темата, за да е по-весело.
Никога не бях имам вземане-даване с Летище Варна през силния сезон и това, което ми се случи преди няколко дни, не знам дали е изолиран случай или не, но предвид факта , че живеем в България, ще проявя незавиден скептицизъм. Не се сещам как беше преди 3 години, когато за последно летях до/от Варна, но сега достъпът до терминалите е "организиран" (много меко казано) чрез КПП-та с бариери и съответно издаване-валидиране-плащане на билетчета. Влизам, паркирам, посрещам гостите и съотвено преди да ги натоваря хората в колата се опитвам да си валидирам и съотвенто платя билета на машината до изхода на Т2 Пристигащи. След като аз и човекът преди мен се опитахме да употребим всички възможни банкноти, с които разполагахме, но въпреки това не успяхме, решихме , че няма какво да се направи и ще плащаме някакси на изхода. Вървейки към колата, обаче виждам автомат на самия паркинг и решавам да опитам отново. Този път парите са истински сделката се осъществява. Аз от друга страна съм доволен, понеже не обичам да карам хората (с валидирани билети) да чакат, понеже не съм успял да си заверя моя билет. Товарим се , потегляме и пътуваме някъде около 20 с и таман излязли на алеята се забиваме в задръстването, което се е образувало от чакащите да излязат. За наш късмет се движим в по-бързата лента и затова след само 20 и няколко минути бяхме пред бариерата. Идва един господин, любезно ми взема билета, вкарва го в автомата и ми заявява : "2 лева такса".

. Окопитвам се и заявявам категорично: "А, въпреки че ми беше трудно, успях да си платя таксата. Дадох ви вече 2 лева". Чичето (малко невъзпитно, ама да си гледа работата) очевидно раздразнен от безпардонна ми наглост почти ми се скарва: "Вие сте го платили, но трябва до 15 мин да напуснете паркинга!!!! Сега дължите 2 лв." ....
Какъв е извода?
Изодът е , че ракията ще поскъпне.
А на тези, които ще ходят на Летище Варна, един съвет. Като си валидирате билета, веднага напускайте паркинга, а не като мен - да си гледате кефа в няк'во задръстване.