немската компания EADS?

Тук ни питайте, критикувайте и хвалете!

немската компания EADS?

Мнениеот illy » 03 Дек 2006 05:12

В последната новина..верно ли вече имат над 50% немците (малко ме съмнява)? Последно четох някъде, че правителството на Меркел купи някакви акции, но не знам дали става въпрос за тези на Даймлер или от пазара. Знам, че една от квартирите им е в едно село до Мюнхен, ама тва прави ли ги немски? Регистрирани са в Амстердам и имат друга голяма квартита в Париж. Или просто не харесвате французите? :)
Изображение
Аватар
illy
спотър
 
Мнения: 76
Регистриран на: 11 Апр 2006 20:20
Местоположение: Cambridge, UK

Мнениеот harrier » 03 Дек 2006 05:24

Всъщност EADS е немско-френска компания, като е регистирана в Холандия, но седалището и е в Мюнхен (Отобрун). Предполагам, че от там идва всеобщата заблуда че е немска. Аз лично съм виждал разни медии да я определят като такава, сигурно от там съм се заблудил. За съжаление не намирам информация за това, кой държи най-много акции.

Като цяло компанията си е международна, има отделни дъщерни компании из много европейски държави, както и сериозна такава в Северна Америка.
Аватар
harrier
член на екипажа
 
Мнения: 5258
Регистриран на: 16 Дек 2003 17:16

Мнениеот illy » 03 Дек 2006 21:46

Селото до Мюнхен е главна квартира на ЕАДС Дойчланд ГмбХ, а в Париж е главната квартира на ЕАДС Франс С.А.С. Има две главни квартири, както и двама СЕО - Ендерс и Гаолоа. Много неикономична стурктура, но така е в Европа..
А това е графиката с акционерите от Август. Не вярвам много да се е променила въпреки, че и Даймлер както Лагардер искаха да продадат 7,5% от дяла си (те пък на Меркел), а руснаците купиха акции от стоковия пазар (5-6% мисля). Не знам защо не са си актуализирали страницата от август.
Изображение
Изображение
Аватар
illy
спотър
 
Мнения: 76
Регистриран на: 11 Апр 2006 20:20
Местоположение: Cambridge, UK


Назад към Сайтът

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта