Тони,
струва ми се, че натиск от Европа дори и да има, не вярвам той е да е определящ фактор, защото "държавният" превозвач е вече частен. Мога да се съглася за натиск примерно върху държавата ако авиокомпанията е още държавна. Ако вземем Луфтханза съм съгласен, все пак държавата държи контролният пакет акции там, а тя също е с дялове в ЕАДС. Като погледнем флотата на Луфтханза е почти изцяло в Еърбъси, но позволете ми да се отклоня малко от темата, много интересно ми стана като видях преди 2 дни, че до 2015 ЛХ са поръчали забележете 15 А380 и още
20 Б747-8.
Съгласен съм, че А320 е доста по удобен примерно от 737-300/500, но бих го сложил на едно ниво с 737-800. Преди 20 дни вътрешен полет на ЛХ от Мюнхен до Бремен ни возиха с Б737-500, е то си беше направо "каруца".
Най-интересно ми се струва, дали Хемус ще налеят както и slice казва тези не-малко пари за приучаването на Еърбъси. А тези самолети и те пари струват, а поне обявената в медиите инвестиционна сума ми се струва малко за всичко на куп
А по-отношение на флотата на Еърбега за в бъдеще иска ми се наистина да са Еърбъси, като какво ще кажете за една флота от А319 и някой друг регионален по малък?!