Реших да опитам да направя и аз един трип репорт и да споделя с вас събрания снимков материал от 1 часовия ми спотинг престой на летище Фиумичино в Рим на 05.11.2008. Оттам поехме за Близкия Изток (Кувейт по-точно) с "Warba" - това е името на един чудесен А340-313 (reg. 9K-ANA) от флота на Kuwait Airways, когото ще видите на последните снимки.
Шепа long haul американци с Boeing 767, паркирани на терминал 2, които в купом се изнесоха за сутрешните си трансатлантически рейсове. Между тях се е шмугнал и 777 на "Alitalia" за цвят.

Тези италианци излитаха един след друг към 9 и нещо сутринта. За 10тина минути вдигнаха поне 4 машини.

И един рядък US екземпляр тръгва на трансконтинентален полет.

Лястовичка

Някакви прибалтийски герои? Вероятно лоу-кост...

Персийците са едни от малкото, които продължават да експлоатират А300. Интересен посетител.

Ранобуден руски държавник разнообразява сутрешния трафик.

Интересен поглед върху гърба на този катарски луксозен А330. Предполагам, че това са антени - GPS и др. сателитни услуги, като интернет на борда?

Чек преди полета

Последван от един бърз push back.

...и грациозно излитане на към топлите страни

Една партида португалци излетя и ми избяга от фокус

И една странна птица - B757 на английската чартърна компания Titan Airways, пълна с пътници за предстоящ корабен круиз на "Cunard". Знам, защото ги видях в терминала

Накрая дойде и нашия самолет на гейт C22. A340-313 "Warba" от Париж с междинен стоп в Рим.

Името на самолета е изписано до вратата под знака на IATA.

Каргото в багажника...

...пътниците на борда и тръгваме към пистата, където един натоварен 747 на Thai отлепя на път за дома.

Вече и ние сме във въздуха и се носим към персийския залив. Задната част на самолета се отразява в 1-ви двигател, заедно с последните лъчи на слънцето. Дойде време да оставя фотоапарата да почине...

Дано тези снимки ви доставят поне част от удоволстието, което аз изпитах, докато ги правих.