Турболенция на полет на Континентал вчера

Турболенция на полет на Континентал вчера

Мнениеот an24 » 04 Авг 2009 22:52

[quote] A Continental Airlines Inc. flight rocked by turbulence that injured at least 26 passengers may be investigated by U.S. safety officials. The Boeing 767 had been travelling from Rio de Janeiro to Houston when it encountered trouble north of the Dominican Republic at about 0830 GMT. Passengers reported a sudden drop that threw some people against the roof. Four people were seriously injured, while the other 22 suffered bumps and bruises, a fire service spokesman said.
[/quote]

Още едно потвърждение за силни турболенции в района при пресичане на екватора, и отново в полет от Бразилия към държава в северното полукълбо, подобно на инцидента с А330 на Ер Франс. Законите на природата и особено времето напоследък взеха доста да се променят и сякаш такива турболенции, които преди бяха крайно редки, взеха да стават по-често. Не знам дали в природата може да се срещне турболенция, достатъчна да разруши или причини сериозна повреда на машина като 767 (не знам разрушаващото претоварване за граждански машини - някъде към 2.5?) но във всеки случай плътното връзване с коланите през целия полет май никак не вреди и е добре повече да се ползва... един познат ми разправяше как няколко секунди се е наслаждавал на кафето си под формата на голяма капка, висяща във въздуха, преди да се шльопне на сакото му :-D .
an24
спотър

Re: Турболенция на полет на Континентал вчера

Мнениеот Делян » 05 Авг 2009 00:49

Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот an24 » 05 Авг 2009 05:08

Здрави глави имат тези хора за да строшат такава пластмаса!!! :rolleyes: Дано не са пострадали сериозно
an24
спотър

Мнениеот Емо » 13 Авг 2009 00:02

снимката с висящия кислороден генератор е култова! :shock:
Аватар
Емо
супер спотър

Назад към Авиация + Авиационни новини