три месеца Минеаполис

три месеца Минеаполис

Мнениеот IvanFL » 02 Сеп 2010 22:54

Не съм пускал нещо от известно време, затова ще се опитам да допринеса. Поради работата ми ми се налага да странствам по летища и градове постоянно. Опитвам се когато мога да нося камера с мен и щракам ако видя нещо интересно. Ще започна от февр 2009-та когато започнах нов проект с клиенти в Минеаполис. Следващите три месеца ходих до там всяка седмица и обратно. Веднага щом започна проекта погледнах полетите. Минеаполис е центыр на Northwest. Пьрвата седмица имаше удобен полет понеделник сутрин от Флорида до Минеаполис и после връщане четвъртък вечер. По тези две времена самолетите са пълни с хора като мен които пътуват по работа. С моя платинен статут (75 хиляди прелетени мили за година) почти всички полети бяха първа класа. Ето едно тръгване от Форт Лодърдейл. Комична среща на три самолета

Изображение

В минеаполис един от двата 747-200 на . те вече са пенсионирани и почиват в пустинята.

Изображение

Изображение

По това време ги ползваха за военни чартъри. Ето един античен самолет на летището

Изображение

Навечер самоелтите замминават нанякъде

Изображение

Интересн гост от Великобритания, военен Викърс

Изображение

Точно до летището се намира база на националната гвардия. Там са паркирани десетина Ц-130 плюс няколко старинни самолета и хелокоптера. нюкъде бях чел че са напражени на музей, но музея се отваря само за специални поводи

Изображение

Зимата сааб-ите летят до малките градчета на МинесотаЧ

Изображение

На голямото летище се събира трафик. Не като на най големите летища но все пак доста

Изображение

След пържата ми седмица спряха нонсто полетите и тряваше да правя връзка в Атланта.

Изображение

Това си беше голям кошмар, летището на Атланта е толкова претоварено че всичко винаги закъснява. Ето пример. Отиваме за атланта и самолета прави завой. Веднага ми направи птечатление че завоя прдължи доста време. Казах си, заето летище има малко холдинг. След 15 мин пилота обяви юе над атланта има буря но ще отмине скоро.

Изображение

Навън видях още поне 5 самолета кръжащи в далечината. Още 15 минути и пак пилота. Кулата на Атланта е ударена от мълния, трафика е спрян. Ще кацнем в Хънтсвил Алабама докато отворят летището. Това след 10 часа работен ден и после 3 часа полет.
При кацането видях космическия център

Изображение

Чакаме на земята 2 часа. До нас се напълни с други самолети, даже и джъмбо на Атлас.

Изображение

Излетяхме накрая и кацнахме в Атланта. оттам още един полет до флорида, точно кацане в 4 сутринта. Следващата седмица реших да пробвам Air Tran. С тях пчк случих най голямата тырбулеция, не позволиха на кабинния състав да стане през целия полет. В първа класа едно кафе не можах да пия. както и да е, аз не съм придирчив. Ето един спортен чартър с ДЦ-9

Изображение

Това е хангар в Детройт, пробвах връзка и през там.

Изображение

Интересно беше другия 747-200 и многото ДЦ-9ки

Изображение

Изображение

В минеаполис има самолет за пожарни тренировки

Изображение

Луфтханза лети с а340

Изображение

А в детройт опашките на нортуест които вече ги няма, почти всичко е пребоядисано

Изображение

Сутришна връзка в атланта

Изображение

Минеаполиц е дома на интересната чартърна авиокомпания Sun Country

Изображение

Ето да не забравяме и първата ми снимка на Делта 747

Изображение

Та такива странствувания до Минесота. Проекта свърши и се насочих в друга посока 6 месеца до Хюстън и обратно. За тях в друг постинг
Последна промяна IvanFL на 03 Сеп 2010 15:21, променена общо 1 път

Изображение
IvanFL
супер спотър

Re: три месеца Минеаполис

Мнениеот Делян » 02 Сеп 2010 23:47

Интересно,
след няколко месеца очаквай още JetBlue до FLL (Форт Лодърдейл) този път от BDL (Hartford, Connecticut)
a, SunCountry летяли до London Stansted тоест ако имаш път до Пловдив с Ryanair може да ги ползваш :D
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот Nine » 03 Сеп 2010 15:13

Ей, че хубаво :D
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот IvanFL » 03 Сеп 2010 15:37

Ето и една друга забележителност от Минеаполис: Прогнозата за времето снимана рано сутрин. Градусите да Фаренxайт, който иска да ги пресметне в Целзий

Изображение

Изображение
IvanFL
супер спотър

Мнениеот kriskris94 » 04 Сеп 2010 12:48

Аватар
kriskris94
по-спотър

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports