В минеаполис един от двата 747-200 на . те вече са пенсионирани и почиват в пустинята.

По това време ги ползваха за военни чартъри. Ето един античен самолет на летището

Навечер самоелтите замминават нанякъде

Интересн гост от Великобритания, военен Викърс

Точно до летището се намира база на националната гвардия. Там са паркирани десетина Ц-130 плюс няколко старинни самолета и хелокоптера. нюкъде бях чел че са напражени на музей, но музея се отваря само за специални поводи

Зимата сааб-ите летят до малките градчета на МинесотаЧ

На голямото летище се събира трафик. Не като на най големите летища но все пак доста

След пържата ми седмица спряха нонсто полетите и тряваше да правя връзка в Атланта.

Това си беше голям кошмар, летището на Атланта е толкова претоварено че всичко винаги закъснява. Ето пример. Отиваме за атланта и самолета прави завой. Веднага ми направи птечатление че завоя прдължи доста време. Казах си, заето летище има малко холдинг. След 15 мин пилота обяви юе над атланта има буря но ще отмине скоро.

Навън видях още поне 5 самолета кръжащи в далечината. Още 15 минути и пак пилота. Кулата на Атланта е ударена от мълния, трафика е спрян. Ще кацнем в Хънтсвил Алабама докато отворят летището. Това след 10 часа работен ден и после 3 часа полет.
При кацането видях космическия център

Чакаме на земята 2 часа. До нас се напълни с други самолети, даже и джъмбо на Атлас.

Излетяхме накрая и кацнахме в Атланта. оттам още един полет до флорида, точно кацане в 4 сутринта. Следващата седмица реших да пробвам Air Tran. С тях пчк случих най голямата тырбулеция, не позволиха на кабинния състав да стане през целия полет. В първа класа едно кафе не можах да пия. както и да е, аз не съм придирчив. Ето един спортен чартър с ДЦ-9

Това е хангар в Детройт, пробвах връзка и през там.

Интересно беше другия 747-200 и многото ДЦ-9ки

В минеаполис има самолет за пожарни тренировки

Луфтханза лети с а340

А в детройт опашките на нортуест които вече ги няма, почти всичко е пребоядисано

Сутришна връзка в атланта

Минеаполиц е дома на интересната чартърна авиокомпания Sun Country

Ето да не забравяме и първата ми снимка на Делта 747

Та такива странствувания до Минесота. Проекта свърши и се насочих в друга посока 6 месеца до Хюстън и обратно. За тях в друг постинг