от Венелин » 09 Май 2012 14:21
Е, ако имах намерение да правя някакъв бизнес с билети, най-вероятно нямаше да задавам нетрадидионни въпроси по веднъж на половин година, свързани и с България еър и Уиз еър.
Горе-долу ми стана ясно, че чартърен билет все още се търси по методиката от 2006-та, когато си купих билет от Хановер до Бургас. Отиваш в бюро на ТУИ или звъниш и питаш за дата и дестинация и ти казват варианти в рамките на няколко дни. Т.е. използваш горкото момиче на гишето като търсачка в интернет. И явно ако имаш нужда от билет за друга страна, която не е сред офертите на компанията (примерно Русия), трябва да се свържеш с друга агенция и да мъчиш друго момиче с нов конкретни питания.
Интересувах се дали въобще има начин с малко ровене ОТ ВКЪЩИ човек да знае няколко седмици предварително разписанията и цените на полети от Вилнюс, Гданск, Хелзинки или каквито други самолети кацат на бургаското летище лятно време. Но явно тези по-малки туроператори още не са разработили методите за разпродажба на оставащите им 5-10% места в самолетите.
Надявах се, че докато съм в командировка в Бургас и имам сериозен бюджет за почивни дни ще мога да измисля някакви "триъгълни" полети от Бургас до по-недостъпни европейски дестинации. Но явно, че ще си остана с немските и английските варианти, които лесно се намират и дори купуват по интернет.