Транспорт от Станстед до Лондон и хотел

Как да летя от А до Я, с какъв самолет, с коя авиокомпания и на каква цена

Re: Транспорт от Станстед до Лондон и хотел

Мнениеот autom8 » 01 Ное 2012 21:36

Това "много близо до Хайд парк" звучи доста относително имайки предвид големината му. :)
Важното е, че мисията е изпълнена успешно!
autom8
супер спотър

Мнениеот stenk » 01 Ное 2012 22:53

stenk
супер спотър

Мнениеот Nine » 02 Ное 2012 09:21

Гугъл мапс го дава за 20 минути пеша до Marble Arch, което ни устройва. В три през нощта, с дете-пешеходец до спирката на А6 ще се справим :D
По-страшното е, че чак след като резервирахме, прочетох ревютата и в поне 3 от тях се споменаваше за bed bugs - примерно дървеници или бълхи, каквито не искам да си нося в България. Ама ще видим :D
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот stenk » 02 Ное 2012 11:08

bed bugs е нещо страшно и съм виждал на живо какво могат да причинят. То зависи от реактивността на организма де. Отивахме на лятна почивка с приятел и минахме за две вечери през Рим. Беше сравнително скъп хостел и макар в ревютата да бяха срещнал нещо такова не обърнах внимание , защото нямах идея какво наистина могат да причинят. Явно имаше такива гадинки , но макар да ме бяха хапали и мен нищо не ми стана. Той обаче се изприщи целия за седмица и беше страшно. На плажа стоеше с дълъг ръкав , защото беше грозна гледка и неудобно от хората :(

Та ако не сте платили бих дал съвет да потърсиш друго.

Ето снимки от Гугъл , но те уверявам , че изглежда точно така :

http://www.google.bg/search?q=bed+bugs+ ... hQeX3oDICg
stenk
супер спотър

Мнениеот Nine » 02 Ное 2012 11:21

Там е работата, че типът на резервацията изисква незабавно плащане. Още не са дръпнали парите от картата, но предполагам, че предстои.

Може да си вземем някаква отрова от България. Не знам какво мислят за това летищните служби по сигурността...
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот stenk » 02 Ное 2012 11:24

Дано е било инцидентно и нямате проблем !
stenk
супер спотър

Мнениеот Nine » 02 Ное 2012 11:27

Благодаря за пожеланието!
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот autom8 » 02 Ное 2012 15:53

Има и друг момент. Не винаги, но от време на време из ревютата пишат хора, които напоследък са популярни като хейтъри. Та такива индивиди пишат негативни ревюта за места, които реално са си доста прилични. Поради някакви лични причини, или просто хора в конфликт със самите себе си, пишат колкото да направят мръсно.
Така че в този случай може и да е това. Ако има начин да разбереш от каква националност са авторите на негативните отзиви, и ако са скандинавци или холандци, или американци, може да не им обръщаш особено внимание. ;) За тях всичко, което не е тяхно, или леко по-различно от представите им, е лошо и изразяват недоволството си. Всъщност най-добри в това са самите англичани, но в случая като става въпрос за английски хотел, е по-малко вероятно да го направят за своето.
Предполагам, че няма да има проблеми, но пък е винаги добре да си подготвен и да имаш едно флаконче с репелент или някакъв друг препарат за неутрализация на "неканени гости".
autom8
супер спотър

Мнениеот Nine » 02 Ное 2012 15:59

Много благодаря! Наистина се успокоих!
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот yordanov » 02 Ное 2012 16:18

Бедбъгс са много кофти.
Случи ми се в един хо(с)тел в Париж. Боли и сърби ужасно в същото време. Абе, не препоръчвам на никого. :)
До колкото знам, тоталното им унищожаване е трудно и скъпо, затова и вече винаги имам едно на ум, когато избирам по-евтин хотел.
Аватар
yordanov
по-спотър

Мнениеот Nine » 13 Мар 2013 10:17

Има ново развитие по нашия случай, а пътуваме след 10 дни...
Хотелът ни е отказал резервацията, защото не е успях да дръпне парите от картата. По-лошото е, че брат ми не е видял мейла за това (попаднал е в спама) и се оказахме без хотел.
Намерихме един хостел, ето този: http://www.hostelbookers.com/hostels/en ... don/43924/
Резервирах стая за 4 човека. В условията пише, че не допускат под 18 г. възраст, а ние сме с дете на 9 г. Също така пише, че е възможно под 18 да спят там, ако резервираме цялата стая. Това сме го изпълнили. Обаче големият проблем: в условията пише, че е идеален за хора между 18 и 35, а чак в потвърждението за резервацията е написано, че приемат само лица между 18 и 35. А ние сме на 36, 37 и 38, т.е. малко от горе.

Моля хора с опит в хостелите да коментират - ще ни върнат ли заради възрастта, а и заради детето с нас.

Платих с карта 10% от стойността на стаята, както е изискването, останалите пари се плащат на място.

ПП. Хотелът потвърди, че няма проблем за детето. Сега не смея да ги питам за нас, дето сме възрастни. Мисля да отидем на място и да си мълчим. В крайна сметка не ни личи, че сме 1-2-3 години над крайната възраст...
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот Jair » 13 Мар 2013 14:43

За възрастта не знам дали ще има проблем, но в този хостел съм спал и е доста...как да го кажа, базов. Стаята беше с 6 легла, три двойни, само пътечка колкото да се размине между тях човек и една мивка. Ние бяхме пет човека, в едното легло определено беше спано и чаршафите не бяха сменяни, като се оплакахме казаха, че ще погледнат, после видяхме че единственото което бяха направили е да пооправят леглото все едно да личи, че не е спано, а завивките си бяха същите.

Та, дано не те вкарвам в излишни драми, а и това беше преди повече от 5 години, може да са се пооправили. А може и стаите за четирима да изглеждат по-добре. В airbnb нямаше ли нещо подходящо като сте толкова хора?
- Блог за авиация и пътешествия
- форум за пътешествия
Jair
супер спотър

Мнениеот Nine » 13 Мар 2013 17:35

Със сигурност има по-подходящи места за спане, но 10 дни преди пътуването и в 6 сутринта намерихме само това и го резервирахме... Пък и е евтино, 200 евро за 3 нощувки на четирима :)

@Jair, нищо че е "базов" хостела, за 3 нощи сме само. Моля те, дай подробности за баните и тоалетните. В сайта има само една снимка на две кабинки (бани). Има ли "мъжки" и "женски" бани, съответно тоаленти? Колко (ако си спомняш) са баните и тоалетните на етажа. Каквото се сетиш ще ми е от полза :D
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот Jair » 13 Мар 2013 19:08

За съжаление толкова много не помня :) Проверих си и снимките, нищо не сме снимали в хостела, просто си спомням че не бяхме очаровани от условията. Но пък наистина е евтино и местоположението е добро, много от нощните автобуси минават наблизо също.
- Блог за авиация и пътешествия
- форум за пътешествия
Jair
супер спотър

Мнениеот Nine » 13 Мар 2013 19:21

Сега видях, че си го описал като "мини катакомба" (ако е същия, де :-D )
Аватар
Nine
супер спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Полети, билети, тарифи