Bulgaria Air-обединените авиокомпании

Re: Bulgaria Air-обединените авиокомпании

Мнениеот DLoad » 21 Авг 2014 20:54

DLoad
най-спотър

Мнениеот fokker100 » 21 Авг 2014 21:16

FB973 142 Варна T2 20:57 Излетял
смайващо!!!
спомням си, че съфорумци коментираха навремето, че летателния ресурс на баетата изтича през 2013 година!
как така 142-ката е съживена и отново лети???
fokker100
спотър

Мнениеот DLoad » 21 Авг 2014 21:20

...за националния превозвач няма невъзможни неща!Егати и превозвача,ако едно БАЕ не може да съживи!
DLoad
най-спотър

Мнениеот makler » 21 Авг 2014 23:05

Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот skyviewer » 22 Авг 2014 09:08

Ako e застрахован в "АРМЕЕЦ" е безопасно.Не гледаш ли рекламите по"Bulgaria ON AIR" ?!
Аватар
skyviewer
супер спотър

Мнениеот europeandj » 22 Авг 2014 09:35

Снощи БАе-то е отишло в Бургас и днес се връща в 14:00 в София. Вечерния полет за Бургас е с А319, а варненските са с Е190.

В главата ми изникват следните въпроси, на които ако някой компетентен в бранша може да отговори ще се радвам:
1. Безопасно ли е? (Както вече makler попита)
2. Колко е рентабилно да се връща цял самолет във флота, който да обслужва една вътрешна линия, веднъж дневно, която и без това изглежда нерентабилна?
3. Какво ли е бъдещето на флота им? Тоест 737-Classic, BAe146 ли ще виждаме вече за сметка на А319 и А320?

Знам, че някои от въпросите ми са без отговор, а други са риторични, но просто споделям какво ми се върти в главата при тази ситуация.
Аватар
europeandj
супер спотър

Мнениеот mitkobiker » 22 Авг 2014 11:55

През изминалия месец на няколко пъти се случи един А319 или Емраер да излиза от графика на редовните полети заради спешни ремонти за по ден-два и дори за по няколко поредни дни.
Това моментално се отразяваше на целия график със спешни размествания на разписания, смяна на големи с по-малки машини и съответно работа с тежко овърбукнати полети. Мога само да си представям, какво им е било на хората от планирането в тези ситуации.
Цялото това неудобство е заради липсата на резервна/резервни машини.
Напълно логично ми се вижда да бъде стегнат и подкаран самолет, който така или иначе седи на разположение на авиокомпанията. Отделен въпрос е, защо това не бе направено по-рано, а чак в края на сезона, когато вече се освобождават А320, които и преди са се включвали в извънредни ситуации.
Има няколко важни подробности, които вярвам ръководството отчита:
* машината е стара и изисква много стриктен контрол и поддръжка;
* БАе-то е добре да се ползва само в краен случай и да бъде обяснявано на пътниците, че машината по изключение е заменена по технически причини, за да не се предизвикват закъснения.
Като цяло пътниците не харесват (разнебитените салони на) БАе-тата и категорично завръщането им ще бъде забелязано. Страх ме е да си помисля, какво ще се случи, ако по редовни полети се появи изтормозения 737-300 :shock:

Аватар
mitkobiker
супер спотър

Мнениеот randi » 22 Авг 2014 12:40

Нали един 319 си заминава те просто го заместват с бае. Освен това не мисля, че ще го ползват само в извънредни ситуации. 737 няма да се върне, защото няма екипажи. Връщането на изведен от експлоатация самолет не е крачка напред и не трябва да се чудим, защо досега не са го направили, а защо като са нямали достатъчно машини въобще са го махнали и гърмяха и се биеха в тумбаците, че са с изтекъл ресурс и сега хоп пак летим с бае!
SWITCH OFF or FUCK OFF
SaVe TheIr pLaNeT
CuT yOuR eMiSsIoN

Аватар
randi
супер спотър

Мнениеот Fly-zOne » 22 Авг 2014 14:15

Голяма драма с това БАе.Според вас ако е толокова проблемна машина ,както се пише тук - ще го пуснат ли да лети?
Някой хора тук прекаляват със своята ненавист и неприязъм към Бг еър. Не съм адвокат и защитник на Бг еър ,но според мен се прекалява с писанията и критиките в тази тема.Който не му харесва - нека ги накаже и не лети с тях / от това по голямо наказание за една АК няма /.Който го е страх чак толкова и се притеснява да лети с БАе то до Варна - нека не лети.Така се описва този самолет,че ако някой случаен човек прочете ще си помисли ,че ще пътува с някой кукурузник / може би някой от по възрастните съфорумци знае какво точно имам впредвид :lol: / .Колкото до причината довела до тази драма с въвеждането му отново в експлоатация е ясна - при необходимост да замести някоя машина ,ако се наложи / също ако има малък брой пътници ,да се използва вместо по голям самолет / В момента всички самолети на Хемус / FBA.FBB.FBE.FBD.FBF/ работят и няма липсващи .На Бг еър работят FBC.BUR.PLO.SOF а прословутото БАе в момента замества LZ-VAR ,който малко ще отсъства.
Това е.Ако на някой още не му е ясно защо пускат да работи БАе то ,а не вземат още един Embraer ERJ190 отговора е защото месечната вноска на един Embraer е колкото приходите за целомесечната работа на БАе то . Просто от Бг еър са взели решение,че в момента има нужда от една машина,която да се ползва при необходимост,както и някой писа по горе.
По този начин ще се спестят не малко пари,който могат да се ползват например за фодн работна заплана и на дамата в мъжки одежди - DLoad да не закъснява заплатата.
Аватар
Fly-zOne
най-спотър

Мнениеот BG900205 » 22 Авг 2014 14:55

BG900205
спотър

Мнениеот DLoad » 22 Авг 2014 17:15

Fly-zOne, сам си задаваш някакви въпроси и сам си отговаряш на тях,което е интересен подход за изразяване на мнение и лесен метод за направата на съответните изводи фокусиращи персоната ти.
... „защо пускат да работи БАе то ,а не вземат още един Embraer ERJ190 отговора е защото месечната вноска на един Embraer е колкото приходите за целомесечната работа на БАе то”
Ако вземат да пуснат Боингите и ATR-а и всички останали налични таралясници,може би,няма да имат нужда да плащат никакви лизинги.Като се има предвид и факта,че не си плащат и много други неща,ще се окаже,че няма да имат никакви разходи,освен за мижавите заплати,които ,чат ,пат плащат на служителите си.БАЕ-то май се поддържа от някакви техни си техници от бившата база на Хемус.А Хемус ,май вече не съществува като авиокомпания.Като знаем каква каша е при тях сега и под какъв натиск и напрежение работят служителите там, аз лично, имам огромни резерви по отношение на почти всичко ,което се свързва с тях и дейностите им.Прекалено много компромиси си позволяват с неща там, където не бива.
Като те гледам и какъв си” компетентен” ,обоснован и логичен по съответните вътрешни въпроси, съм убеден,че редовно ти закъснява заплатата от авиокомпанията и си живееш със заеми, въпреки,че си един от тях и то от всеотдайно верните. А като се има предвид,че и си от Варна нещата добиват вече ясни очертания- патриот на местна почва,защитаващ възмутителните глупости на чорбаджиите си.
Накрая,да те светна за някои работи ,че гледам нещо централно си се заблудил:
1.Фонда от който DLoad,слава богу, си получава заплатата,няма нищо общо със спестените пари от лизинги на самолетите Ембраер.Заплата ми дават ,ако евентуално, остане нещо от спестените пари от натурални сокове за пътниците , кетъринговите сандвичи,евтиното кисело вино от борда и заграбеното от нищо неподозиращите пътници,чрез разни измами на дребно по варненски маниер и подобие.
2.По причина на нередовните плащания на заплата,пак заради високите лизинги и разходите по материалната част,вече не спазвам стриктния дрес код който ми приписваш-т.е, не винаги съм в „мъжки одежди”Нося се както дойде според настроението ми и температурните амплитуди- понякога дори слагам и дамски одежди за доза разнообразие и за да съм в унисон с някои от служителите им там,които вечер участват в траверс- шоу програми ,или се изявяват като соло ориенталски танцьорки,пак по варненски маниер и подобие.
3.Определено се нуждаеш да изясниш за себе си значението на понятието „дама”,като смисъл и съдържание,за да не себеизлагаш обърканите си концепции за някои понятия пред обществото.
4.Стреми се ,занапред, когато пишеш, да не изразяваш загриженост по отношение на заплатата ми и да избягваш да коментираш статуса ми,одеждите ми и тем подобни битовизми.Мисля,че има доста по-интересни неща,които се случват в тази кукурузна компания,която защитаваш и които заслужават пространни коментари и основателни критики.
DLoad
най-спотър

Мнениеот kriskris94 » 22 Авг 2014 18:24

Драги СъФоруумци,
тази тема е заприличала на поредицата на Господарите Народно Събрание Сълза и Смях!
Като в ПарУаменто се държите! Дайте по малко лични обяснения, квалификации и обрисуване на личностни качества, без дори да се познаваме.
Нека всеки изказва мнение, а другите да го уважават и да се подминават някои коментари!

Моля ви, всички ще изпаднем в интровентност на духа!! :axe:
Аватар
kriskris94
по-спотър

Мнениеот skyviewer » 22 Авг 2014 18:26

Понеже стана въпрос за многоцелевото използване на кукурузниците в ербега,братятя унгарци са с едни гърди по-напред :
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 5RURKyaCrs :D
Аватар
skyviewer
супер спотър

Мнениеот randi » 24 Авг 2014 18:38

Бае - то днес Бургас - Москва - Бургас.
SWITCH OFF or FUCK OFF
SaVe TheIr pLaNeT
CuT yOuR eMiSsIoN

Аватар
randi
супер спотър

Мнениеот EricEntrena » 25 Авг 2014 18:50

Нека ви осветля, че Бае-то няма да лети за БГ еър, просто го облитат и ще хваща пътя за някъде, дишайте спокойно :)
Аватар
EricEntrena
супер спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Авиация + Авиационни новини